Met Engberts Plak 2 richt VDVeenOntwikkeling B.V. zich volledig op verhuur

De bouw van Engberts Plak 2 aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg in Burgum is gestart. VDVeen Ontwikkeling B.V. ontwikkelt het pand. “Er komen 28 bedrijfsunits in, die wij allemaal gaan verhuren”, zegt mede-eigenaar Folkert van der Veen van VDVeen Ontwikkeling B.V. “Daarmee komt het totaal aantal units dat wij in de verhuur hebben op 76.” 

Folkert runt VDVeen Ontwikkeling B.V. samen met zijn broer Geert Rinse. Sinds kort werkt ook Folkerts vrouw Margriet in het bedrijf, want VDVeen Ontwikkeling B.V. is de afgelopen tijd hard gegroeid. De focus op verhuur met Engberts Plak 2 is een strategische keuze, vertelt Folkert. “De rentes zijn flink gestegen. Het is moeilijker om aan geld te komen. Daarnaast is het een onzekere tijd. Wij verwachten dat meer mensen gaan huren.”

Huurders hebben veel mogelijkheden om een unit naar eigen wens in te delen, zegt Margriet. “De units zijn tussen de 45 en 300 vierkante meter en kunnen eventueel groter of kleiner gemaakt worden. De units zijn voorzien van krachtstroom, wc’s, water en ledverlichting. En de meeste units zijn voorzien van een zolder.”

Folkert geeft aan dat VDVeen Ontwikkeling B.V. altijd met een Vereniging van Eigenaren (VvE) werkt. Dus ook Engberts Plak 2 krijgt een VvE. “Er zijn wel regels nodig om alles netjes te houden. En bepaalde zaken kun je zo goedkoper inkopen. Daardoor kunnen wij de kwaliteit zo hoog mogelijk houden. En het voordeel van een VvE is dat elke unit ook een eigen huisnummer heeft.”